Een rolsteiger kopen of huren? Dit zijn de voor- en nadelen!

Wanneer je wel eens een (rol)steiger gebruikt, heb je vast ooit getwijfeld tussen er steeds eentje huren of er gewoon eentje kopen. Beide opties hebben voor- en nadelen. Welke dit precies zijn leggen we uit in dit artikel, zodat jij een keuze kan maken!

Een rolsteiger kopen: de voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van een rolstelling kopen. Een groot voordeel is dat je de rolsteiger altijd bij de hand hebt, en hem dus altijd kan gebruiken. Ook op onverwachte momenten! Even snel iets verven of de dakgoot schoonmaken? Geen probleem! Ook zit je niet met het gedoe van het telkens op en neer vervoeren van de steiger. Wanneer je klus onverwachts wat langer duurt, zit je ook niet met een tijd waarop de rolsteiger terug ingeleverd moet zijn. Je kunt dus lekker rustig aan doen! Tot slot bespaard een rolsteiger kopen geld wanneer je hem vaak gebruikt.

Een rolsteiger kopen: de nadelen

Een rolsteiger kopen klinkt dus ideaal. Echter zitten er ook wat nadelen aan. Zo nemen rolsteigers ruimte in beslag met het opbergen. Niet iedereen heeft deze ruimte! Daarnaast is het een redelijk dure investering die je in één keer afbetaald. Op lange termijn kan dit goedkoper zijn, maar op korte termijn merk je het wel even in je portemonnee.

Een rolsteiger huren: de voordelen

Dan nu de voordelen van huren. Wanneer je een rolsteiger huurt heb je geen last van de opbergruimte die het in beslag neemt. Wanneer je zeer zelden gebruik maakt van de rolsteiger, kan huren een goedkopere optie zijn. Ook kun je iedere keer een steiger huren die past bij de betreffende klus.

Een rolsteiger huren: de nadelen

Zoals al een beetje verraden is een nadeel van huren dat je steeds op en neer moet rijden met de steiger, van de huurlocatie naar je huis. Omdat een steiger grote onderdelen heeft is dit niet eenvoudig. Je hebt hiervoor vaak dus een aanhanger nodig, of je moet bezorgkosten betalen. Ook zul je de rolsteiger op de afgesproken tijd weer teruggebracht moeten hebben, ongeacht of je klus klaar is of niet. Gaat het onverwachts regenen waardoor je niet hebt kunnen schilderen, zul je de steiger opnieuw moeten huren.

De beste optie

Zoals je ziet hebben beide opties voor- en nadelen. Welke optie het beste bij je past, hangt af van je situatie.